Poročilo 13. 04. 2018 – NAŠ PRVI TEDEN NA PRAKSI V PLYMOUTHU

V nedeljo, 8.4.2018, smo po desetih urah potovanja, prispeli iz doma v Izoli do doma v Angliji. Po mirnem dvournem letu, smo trdo pristali na angleški zemlji. Sledila je skoraj triurna vožnja s kombijem do Plymoutha, ki smo jo prespale. Pričakale so nas družine in nas odpeljale v “naš nov dom”.

V ponedeljek zjutraj so nas  v Tellus-u seznanili s pravili, predstavili so nam delovna mesta in izlete. Po uspešno opravljenem Health & safety testu, so nam razkazali center mesta in del obale Barbican, ki je znana po pristanišču, od koder so prve evropske družine odplule na pot v Ameriko z ladijo Mayflower.Spremljalo nas tipično angleško vreme – dež.

Torek je bil naš prvi delovni dan, vendar so v Angliji velikonočne počitnice, zato je bilo v vrtcih manjše število otrok in je delo potekalo drugače, kot smo pričakovale. Tellus nas je zvečer povabil na spoznavni večer, kjer smo med Poljaki, Nemci, Francozi in Italijani, blestele v karaokah. Za zaključek napornega dneva, smo si privoščile “zdrav” sendvič v Subway-u.

Naslednja dva dneva sta bila delovna in nam veliko bolj znana. Z otroki in vzgojiteljicami smo že vzpostavile prijeten odnos, prvi prilagoditveni dnevi so tako za nami. Osredotočile  in posvetile smo se delu v vrtcih in urejanju dokomentacije.

Petek je potekal nekoliko drugače. Dobile smo se v Tellus-u, kjer smo opravile refleksijo tega tedna. Družine gostiteljice so presegle naša pričakovanja. Njihova ustrežljivost in gostoljublje sta pristni in razvajajo nas z odlično hrano. Popoldne smo preživele na izletu na Mount Edgecombe, ki nam ga je organiziral Tellus. Jutri gremo v Bristol na celodnevni izlet.

Po prvem preživetem tednu v Angliji smo prepričane, da nas čakajo še trije nepozabni delovno-zabavni tedni.

Projekt lahko spremljate tudi na facebooku na naši strani Srednja šola Izola. Povezava do video vsebine se nahaja na sledeči povezavi: Link