1. POROČILO SKUPINE ZDRAVSTVENE NEGE OD 27.5 DO 1.6.2018

V nedeljo, 27.5.2018 je za nas nastopil dan D, dan začetka našega potovanja v Anglijo- Plymouth. Pot se je začela razburljivo, saj se nam je že na poti pokvaril kombi, zato nas je prevoznik lahko pripeljal samo do Fernetičev, kjer smo počakali na nadomestna vozila. Na letališču smo zaradi zamude hiteli, da smo se pravočasno vkrcali na letalo. Kljub temu, da smo na koncu bili še prehitro vkrcani, smo morali zaradi nevihte nad Bristolom počakati na vzlet. Ampak kljub temu, smo pridobili pozitivno stvar, saj nam je pilot dovolil ogled kabine.

Ko smo prispeli v Bristol, nas je pobral avtobus, ki nas je pripeljal do Plymoutha, kjer so nas pričakale družine in odpeljale do naših novih prebivališč.

V ponedeljek, 28.5.2018 so imeli v Angliji praznik (Bank holiday), zato smo imeli čas za spoznavanje mesta skupaj s profesorico Bačar, katera nam je razkazala Hoe, Barbican in bazen nad morjem.

V torek se je naš dan že zjutraj začel s polno paro, saj smo imeli sprejem na Tellus groupu, kjer smo najprej imeli uvodno predavanje, nato smo dobili potrebne podatke za pot do delovnega mesta in urnik. Po kratkem odmoru smo imeli še predavanje o varnosti pri delu. Zvečer pa smo se udeležili  karaoke večera, kjer smo porabili še našo zadnjo energijo tistega dne.

V sredo je bil prvi dan na naših delovnih pozicijah, enim je bilo všeč drugim malo manj, ampak pustimo času čas. Kljub temu da je bil naš prvi dan, smo bili nekateri utrujeni, zato smo raje cel dan preživeli doma, saj popoldne nismo imeli nobenih organiziranih aktivnosti.

Četrtek 31.5.2018, je bil za nekatere še malo bolj naporen, saj so nekateri že zjutraj imeli pestro, ko so se zmotili na avtobusnih postajah in so izstopili prehitro ali pa prepozno. Zvečer smo imeli debatni krožek, katerega smo zamudili, zaradi zmede z avtobusi in dežja. Kljub temu pa smo prišli na druženje z drugimi šolami.

V petek smo bili prosti zaradi sestanka na Tellusu, kjer so nam povedali, da smo varstvo pri delu vsi opravili z odlično oceno in najboljše od vseh skupin. Potem smo odšli na vožnjo z barko, ki je bila zelo lepa in malo vetrovna, do Mount Edgcumbe, kjer smo videli veliko tradicionalnih vrtov in drugih stvari. Kljub temu, da smo veliko hodili, je bil izlet odličen.

Slike bodo priložene naslednjemu poročilu.

Greetings from Plymouth.

Projekt lahko spremljate tudi na facebooku na naši strani Srednja šola Izola. Povezava do fotografij se nahaja na sledeči povezavi: Link